Grieswartt ei perinteisesti ole profiloitunut historiallisten taistelulajien kilpailupuolta painottavana seurana. Viimeisen vuoden aikana seuran jäsenet ovat kuitenkin otelleet useissa turnauksissa. Enemmän tai vähemmän ajallaan tulevat onnittelut siis heille!

Viime vuoden elokuussa pidettiin Norjassa Bergen Open, paikallisen Free Duellists-seuran 10-vuotis juhlaturnaus. Sarjoja oli kolme; pitkämiekka, miekka ja kupurakilpi sekä avoin turnaus osallistujan valitsemalla aseella. Seuramme messerin opetuksesta vastaava Joeli Takala saavutti avoimessa sarjassa pitkällä veitsellään erittäin kunnioitettavan 3. sijan. Sarjan voitti GHFS:n Axel Petterson joten kilpailu palkintosijoista oli kova.

Videoita Bergen Openista: http://www.youtube.com/user/FrieDuellister

Historiallisen miekkailun seura EHMS:n järjestämässä Helsinki Longsword Openissa 18.1.2014 kolme grieswarttilaista osallistujaa pääsivät kaikki alkueristä jatkoon. Toisella pudotuskierroksella Jaakko Hirvelä ja Julius Väliaho joutuivat ottelemaan keskenään ja vain Väliaho pääsi välieriin. Sekä Joeli Takala että Julius Väliaho joutuivat lopulta 4. sijoittuneen GHFS:n Nicolas Gallardon pudottamiksi. Turnaus oli myös ensimmäinen osakilpailu alkaneessa Pohjoismaisessa pitkämiekka-liigassa joten Väliaho on tällä hetkellä jaetulla 5. sijalla sarjapisteissä, Hirvelä ja Takala jaetulla 9. sijalla.

Videoita Helsinki Longsword Openista. http://www.youtube.com/channel/UCOMforKgg8Il_drI40EeiSA

Tulokset kokonaisuudessaan. http://ehms.fi/longsword-open-2/

Lisäksi Joeli Takala ja Jaakko Hirvelä osallistuivat 2013 Örebro Öpna Långsvärdturneringiin. Kisan tulokset näyttävät tässä vaiheessa tosin kadonneen jonnekin internetistä.

Seuraavaksi Grieswarttin jäseniä nähdään Uppsalassa Vasaslaget-tapahtuman painiturnauksessa.

Mainokset